I bättre form

En bättre dag idag. Maten blev inte alls äcklig utan faktiskt helt ok. Marinerad, ugnsstekt kycklingfilé med grönsakscouscous och sås. Till mellanmål hemlagad äppelsoppa och smörgås.

Dagens:

Blanda en marinad på
- matlagningsolja
- kinesisk soya
- kryddor (salt, citronpeppar, basilika, oregano, timjan, rosmarin)
Låt kycklingfiléerna marineras i ca en-två timmar.

Stek i ugn på ca 150 grader tills saften som sipprar ut är klar, därefter höjer du till 225 grader och steker ytterligare några minuter så kycklingen får lite knaprig yta.

Under tiden som kycklingen steks i ugnen gör du grönsakscouscous.

Skär morötter i tändsticksstora stavar, finhacka gul lök, purjo och röd paprika. Fräs i olja eller smör tills löken blir genomskinlig. Ha i majs och ärter. Häll på vattnet till couscousen, låt koka upp tillsammans med en tärning grönsaksbuljong. Blanda ner couscousgrynen och låt dem svälla.

Servera med sallad och en sås.

- - -

Äppelsoppa gör du såhär:

Skär äpplen i grova bitar och lägg dem på bakplåtspapper på en plåt. Släng in i ugnen på 175 grader tills de blir mjuka. Mixa i matberedare tillsammans med lite vatten. Passera genom nätsil. Häll i mer vatten tills det blir soppig konsistens. Eventuellt en gnutta socker. Och red av med potatismjöl så det blir en slät och fin soppa av det hela. Servera!

- - -

Det var dagens det. Imorgon vankas det lasagne.

Nu har jag huvudvärk och så är det med så.

Tackhej.

- - -
PS, idag hittade jag en fin kopp!

Kommentarer:

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits