fönster mot livet

vaksala
Vaksala kyrka, 2005-05-10

olika utsikter. varje dag öppnar sig nya fönster mot livet. just nu är solen här och lyser guld i snön. dags att åka till pärlan. ska hänga med henne, maria och anna-karin. jag håller på att baka hallonkakor. strax klara. strax på väg.


huvvalien

stressdag. men äntligen är det fredag. den här veckan har varit ovanligt jobbig, varit så trött hela tiden. när jag kom hem från jobbet var jag tvungen att gräva ner mej i sängen en stund. sen lagade jag god köttfärssås med pasta till. ett gott vin till. nu är jag lugn och om möjligt ännu tröttare. håller på att planera en liten födelsedagsbjudning. lite småplock att knapra på hemma hos mej, kanske en tårta, och sen gemensam utgång på reggaekalas.

dagens recept:

Annorlunda köttfärssås (lite av en boef bourgignon fast med köttfärs) 

- gul lök
- vitlök
- färska champinjoner
- rökt finhackat kött
- nötfärs
- rött vin
- mörk oxbuljong
- kryddor (vitpeppar, svartpeppar, timjan, basilika, oregano, salt)
- en liten klick chilisås (den som är som kryddad tomatpuré)

Fräs gul lök, finhackad vitlök, färska champinjoner och rökt kött i lite smör. Bryn köttfärsen. Häll på en vatten, en skvätt rött vin, lägg i buljongtärning och chilisås. Krydda. Låt puttra så länge du orkar vänta. Servera med nykokt pasta och sallad. (En sallad med tomater, rödlök, mozzarella, färsk basilika och en vinägrett är finfint till.)

Dagens vintips:
Ernest & Julio Gallo
Zinfandel, 2003
Ett väldigt lättdrucket mjukt rött vin men ändå med mycket smak.
Jag använde det både i köttfärssåsen och till maten. Väldigt bra kombination!

Nog om mat och dryck. Dags att sova. Imorrn kommer svärföräldrarna på besök!

äh

surdag. som surdeg fast dåligt. köket är belamrat med pangade kartonger, värdelöst. måste gå till soprummet imorgon. värdelöst. tur att jag fick träffa marco idag iallafall. han är rolig men väldigt barnslig. rädd för allt. rädd för snöhögar, grästuvor, buskar, träd, stenar... osv. jag sa till honom att jag tyckte att han var löjlig men han brydde sig inte så särskilt. försökte många olika taktiker för att få mig att inse att buskar faktiskt kan bitas. han provade att 1) galoppera iväg 2) hoppa åt sidan 3) skutta 4) tvärstanna. störtlöjligt. stackars häst, han lyckades inte med ett enda trick. sen gick han fint och snällt och gjorde allt jag bad honom om. rolig häst det där. men varför råkar jag alltid ut för dessa nervmonster till hästar? tänker på korint som blev så rädd att hon välte, wenche som kunde tappa huvudet totalt och kasta sig in i närmaste buske för att hon blev så rädd för något...

nu ska jag duscha och gå och sova. klockan är tio.

dagens rätt: spagetti med linssås, rivna morötter.

tackåhej.


snusko

snusko
Ja se killar...



Idag är en sån där dag då allt är på fel sida. Beräknade fel på maten, glömde göra vegetarisk mat, fick ont i en arm och fick diska med en hand... surt. Blev lite gladare efter lunch när jag fick avreagera mig på disk och fick knåda deg...

Dagens rätt: Stekt kycklingfilé med currysås, jasminris och sallad.
Mellanmål: Nybakta rågsiktsfrallor med mjölk.

söndag soldag

var ute på lokal igårkväll minnsann. mimmi och fi, såklart! satt hos mimmi först med sofia emma och daniel. en upplänning med fyra östersundare. dessa östersundare, överallt är dom... det är en sekt det där östersund. iallafall. anyway. sen drog vi till marie lavau på hornsgatan, jag och mimmi hade roligt. trots att det var förfest till oasis spelning och sjukt mycket poppigt folk. kom hem halv fem. snark!

idag är soldag. snön ligger alldeles nyfallen vit över hela gudö. faktiskt en guds ö idag. solen som gnistrar i rimfrosten, man kan ju bli poetisk för mindre! jag och J promenerade till Sågen på de små grusvägarna. sen tog vi bussen från Sågen till ÖB. där fyndade vi loss alldeles rejält mycket. diskbalja är mycket bra att ha när man har en fin men totalt ofunktionabel diskho. J fick tre par raggsockor och en grön militärkofta. jag fick två par trosor modell tant. en låda mazariner, choklad och chips fick balansera upp allt nödvändigt och praktiskt. billiga bönor, tre burkar för tio... köpte nio burkar bönor. svarta bönor, black eye-bönor och borlottibönor (my favorites!) sen avslutade vi konsumtionsfrosserierna med att ladda frysen med tre påsar billigt matbröd. och därefter, mc donalds. härligt!

när vi väl kom hem med våra fynd blev det strömavbrott. jag gillar strömavbrott. gillar när det händer grejer. hela gudö var kolsvart. det är fascinerande att se världen som den skulle sett ut om det inte fanns elektricitet. vi tände ljus i hela köket, satt på en filt och mumsade ÖB-choklad. sen passade vi på att sova middag. när vi vaknade hade strömmen kommit tillbaka. tittade på den gripande dokumentären om han som blivit totalförlamad. börjar visst bli nåt återkommande, att vi tittar på gripande dokumentärer om folk som råkar få sjukdomar och grejer och som sedan dör. och så lipar vi när vi tittar på det. fast jag gillar dokumentärer om dom är fint gjorda, "en gång i vansbro" är ju helt fantastisk, och likaså "snickeriet", för att inte tala om "som gregory peck". på svt:s hemsida kan man titta på en massa bra grejer som dom visat på teve.

nu ikväll har vi ätit tekakor och druckit te. känns lite som husvagnsmat. har lyssnat på svenska dialekter på
http://swedia.ling.umu.se/ och skrattat och kännt igen. kolla in sidan! lyssna! sveriges mångfald är fantastisk och dialekterna ett försvinnande folkarv... skulle vara roligt att skriva ner en massa konstiga dialektala ord som folk använder. pappa säger "trösgårn" om tröskeln, det är coolt. och så säger han "hejdå" istället för hej. det är också coolt, särskilt som folk kan bli förvirrade av det. kanske borde börja säga hejdå istället för hej, bara för att förvirra folk, gillar att förvirra folk, det är kul...

pratade med ida igår. det var fint. det är en bra syster det där. och duktig är hon också. även fast hon kan vara rätt så argsint... hehe...

nu är klockan tjugo över elva. ska gå och försöka sova även om jag inte är särskilt trött. dumt att sova middag sådär, man ska sova på natten istället. just precis så. imorgon är det en måndag. igen. veckorna går så fort! och igår var det en månad tills jag fyller år. tjugoåtta. herreminje... gamla tanten. vad kan jag önska mig i fölsedasgpresang? vet inte... en liten häst? ett fast jobb? en trisslottsvinst, 25000 i månan i 25 år. vore helt perfekt. då skulle jag köpa en häst (malte skulle passa bra, jatack!), en bil och skaffa barn. typ. eller nåt.
fast får jag inte en trisslottsvinst eller ett jobb, ja då går det bra med en skärbräda i trä.

vad sitter jag här och knapprar för? lägg av! gå å lägg dej!
gonatt!

PS, igår gjorde jag hemlagade köttbullar med brunsås, kokt potatis och lingon. MUMMA!

äntligen fredag!

konstant balansering
känslokvotering
fyller upp varje vrå av min tid
söker som alltid
en smula frid,
genom dimmor av då
kommer jag ofta på
mig själv sträckandes efter saker
jag inte kan nå
alltför tunn i min själ
letar jag efter något eller någon
som vill mig väl
ett ord eller handling
det spelar ingen roll
min egen förvandling
började ju ändå på noll
slumpartat felmatad, sönderpratad
lyssnar jag inte längre
till folk som tjatar

- - - -

äntligen fredag.
koma.

fryslig dag

jaha, även den bästa får ha sina dåliga dagar. kunde väl vara nån måtta på eländet kan man tycka. stressade ihjäl mej på jobbet för att hinna till pyskiologen. när jag slog på telefonen hade hon ringt och lämnat återbud. jaha. där ser man. åkte ner på stan. tog bussen från t-centralen. läste lite hastigt att den gick till "udde" nånting. rätt tänkt men fel åt fanders. vid skansen vaknade jag till och kom på att, nä, bussen ska inte mot waldemarsudde... den ska ju till blockhusudden... hoppade av. sprang femti meter tillbaka till busshållplatsen eftersom bussen närmade sig. hoppade på bussen. inser att jag tappat en av syrrans dyrbara vantar. hoppar av vid djurgårdsbron. väntar på nummer 69. fryser ihjäl. hoppar på 69 när den kommer. åker till stallet. rider. på en nipprig liten häst. men fin var han. väldigt fin. sen fodring och stängning av stallet. på väg till busshållplatsen ser jag hur bussen svischar förbi. jaha. tacksåmycket. väntar i tjugo minuter och hinner bli ihjälfrusen tills nästa buss anländer. hoppar av vid djurgårdsbron, väntar på 47:an. hoppar på bussen och åker tillbaka till skansen. hittar syrrans vante. väntar i tio minuter på att 47:an ska vända vid waldemarsudde. åker 47:an till centralen. åker till gullmars med tunnelbanan. väntar tio kalla minuter på 807:an. tar nyss nämnda buss hem till gudö. promenerar de tio minutrarna hem. landar hemma i hallen som en liten urvriden disktrasa. en stelfrusen disktrasa.

nu ska jag lägga mej i koma i sängen. men först en dusch så jag tinar.

tackhej.

(dagens rätt var köttfärssås med pasta och sallad.)
(morgondagens rätt är morot- och linssoppa, pannkaka med sylt.)

kanske

jag menar
blod är tjockare än vatten
men vatten verkar mera värt än blod
det finns så många här som blöder
men vad sårar oftast, vapen eller ord?

glömmer du att maten väntar
hemma på ditt bord
när du tjatar efter mera
finns det dom som dödar för rätten till sin jord

jord att bruka, så och skörda
vet du att dina val kan lätta andras börda
sök och finn och leta här
kanske hittar du en tro som bär

- - -

sluta svettas över sånt som bara finns i dina tankar
tänk på andras hjärtan som också slår och bankar
men för saker mer verkliga än minnen
det som bara finns nånstans i dina sinnen
som gamla bördor, tomma grunder
och åt allt detta ägnar du så många stunder

kanske lämnar du ditt liv åt slumpen
går ut skolan och gör lumpen
och sen går kanske även du var dag
trött och less till samma kneg
du säljer jaget för att tjäna mera deg
tänk dig då att vi är ett lag
vi går tillsammans här med jämna steg
vi är alla människor och egentligen av samma slag
det kan gå fort att fatta men det kan också ta ett tag

att vara enade gör kliven lättare
det gör blicken rakare och själen mättare
det finns inget fel och inget rätt
i att hitta sätt
till egen sinnesro
bara du vet var du själv vill bo
kanske i en våning nånstans centralt
där det är varmt om vintern och på sommarn mera svalt
kanske är det något annat du har valt
en plats för inre värme och för många gäster
för vänligt lugn och för semester
ett litet hus med fönster och en liten vrå
att vila tankar och vara gästfri på

- - -

blod är tjockare än vatten
men vatten verkar mera värt än blod
det finns så många här som blöder
men vad sårar oftast, vapen eller ord?







måndagsapati

måndag. igen. dessa måndagar. varför är det alltid måndag? tänk om nån vecka kunde börja med en fredag...

har varit en bra dag trots allt. lagat fiskgratäng till mina glada barn och vuxna. och till dom sura. och lessna. fiskgratäng, med dill. och potatis till. och jag har ont i benen sen i fredags när jag gick med mina stövlar jag inte gått i på flera veckor. så kan det gå. typiskt dåligt.

är skittrött. trots allt sovande i helgen. eller så är det därför. lagade kycklingsoppa till mej och J när jag kom hem. blev helt ok. ok, den blev god. jag erkänner. lite champinjoner. lite zucchini. lite purjo. lite buljong. lite kyckling. lite kryddor. ja, och potatis, creme fraiche och redning då. men jag har ont i benen för det. sådetså.

och NEJ det var inte lasagne som var dagens rätt. där har du fel!

- - -
borde skriva lite oftare. inte skriva som i skriva blajjig dagbok på nätet, who cares? skriva som i skriva nåt kreativt, på riktigt. en novell eller kanske bara en sketen dikt. nåt jag får tänka på. tills imorgon. eller så.

för övrigt känner jag fortfarande att jag borde höra av mej till mina vänner. det här funkar inte. måste sluta vara så asocial. nu är klockan halv nio. en dusch och sen gå och sova igen. vart tog dagen vägen?

chokladsås

söndag. har precis kokat jordens godaste chokladsås. äter den med tofulineglass. mumma!

har sovit bort precis hela helgen. J har städat och diskat och tvättat, själv har jag bara sovit och sovit och sovit. hade velat ha mina skidor här, då hade vi kunnat åka ut på tur han och jag men det får väl bli en annan gång antar jag.

nä. klockan är åtta. kanske skulle ta och sova lite...

saturday

Så var det lördag igen. Kunde gått på country-klubb med Apan, Pärlan, Kartongen och Brorsan. Kunde ha gått ut med Mimmi och Sofia. Kunde varit hemma med J. Valde att vara hemma med J. Är trött efter veckan, trött efter att ha haft planeringsdag med jobbet igår för att därefter ha personalfest för att efter det åka till Hammarby sjöstad på karaokefest. Sa till mej själv och till andra att det är mot min religion att sjunga karaoke. Sen gick det som det gick med den saken. Är för mycket teaterapa, för mycket i mig vill stå i centrum hela tiden. Rockade loss på Alice Coopers 'Poison'. Rätt kul med karaoke ändå. Herregud vilken nörd jag är... Har fixat en blinddate mellan Anna och Brorsan. Haha, kul...

Planerade menyer igår på förmiddagen. Skrev upp kom-ihåg-listor att lämna ut på avdelningarna. Och inköpslistor. Sen efter mumsig lunch på kinarestaurang (där jag blev kallad "lilla syster" och Peter för "direktörn") gick jag till dagis och lagade lite tapas-plock. Sen lassade jag allt på en barnvagn och knallade tillbaka till lokalen.

Hade det trevligt faktiskt. Känns mer och mer trist att lämna alla de fina människorna just när man börjat lära känna dom... Antar att det hör livet till men det blir inte roligare för det.

Just nu står bröd på jäsning, lite nybakat är aldrig fel en lördagskväll. Lite te och nybakt bröd med ost på, kanske ett glas rött för mysfaktorns skull... Jag har det så bra i mitt liv. Oförskämt bra. Men jag är tacksam.


onsdag 11/1 2006

Ännu en dag. I tiden och i livet. Dagarna flyter bara förbi, läggs på hög, dagar i almanackan som inte räknas av någon eller mej. Att jobba i köket är att vara i centrum hela tiden, både på det sättet att köket ligger i mitten av huset och att det är dit alla kommer när de behöver prata av sig lite eller behöver få komma bort från barnskrik en stund. Jag trivs med det. Trivs med barnen som kommer in och hälsar på ibland, trivs med de vuxna som kommer in och pratar om viktiga saker, allvarliga saker, roliga saker och vanliga saker. Det är väldigt fint och passar mej perfekt. Att få mycket ensamtid utan att tänka så mycket, att få göra något jag älskar att göra, att få träffa lagom mycket folk i lagom stora portioner. Och att kunna lämna jobbet på jobbet. Det är ännu mer perfekt. Även om jag tänker på jobbet även när jag är ledig så är det inget betungande eftersom jag vet att jag inte kan göra något åt det ändå förrän jag kommer dit nästa dag.

Dagens rätt idag var lasagne. Tydligen första gången alla på dagiset fått lasagne så det räckte och de blev mätta. Vad är problemet? Lagade fyra bleck vanlig lasagne och tre mindre formar med specialmat. Sen kom varuleveranserna och köket förvandlades till kaos. Men det är ändå roligt på nåt sätt.

Dagens var lasagne som sagt. Vanlig lasagne, mjölkfri lasagne och vegetarisk lasagne. Bara att byta ut mjölken i bechamelsåsen mot havremjölk, sojamjölk eller rismjölk eller vilken veganmjölk man vill. Jag använde havremjölk och sojagrädde. Till den vegetariska lasagnen använde jag quornfärs. Och så använde jag mig av lasagnetter, en slags bred, lite vågig, kort bandpasta. Lättare att få lasagnen matigare när man inte har tillräckligt djup form för att göra flera lager köttfärssås mellan lasagneplattorna.

Nog om mat.

Blir ledsen att människor kan göra varandra så illa. Utan att mena det sårar de varandra så mycket. Känns som att mitt och J:s förhållande är det enda jag känner till som är så här bra. Det är tråkigt. Tråkigt med tanke på det där jag skrev om för några dagar sen, att all ilska bottnar i rädsla. Det innebär ju att så många människor är väldigt rädda.

Och så kom mitt paket med skivor från Ginza! Kul! Just nu i min skivspelare: Morcheeba. Snacka om nostalgi!


I bättre form

En bättre dag idag. Maten blev inte alls äcklig utan faktiskt helt ok. Marinerad, ugnsstekt kycklingfilé med grönsakscouscous och sås. Till mellanmål hemlagad äppelsoppa och smörgås.

Dagens:

Blanda en marinad på
- matlagningsolja
- kinesisk soya
- kryddor (salt, citronpeppar, basilika, oregano, timjan, rosmarin)
Låt kycklingfiléerna marineras i ca en-två timmar.

Stek i ugn på ca 150 grader tills saften som sipprar ut är klar, därefter höjer du till 225 grader och steker ytterligare några minuter så kycklingen får lite knaprig yta.

Under tiden som kycklingen steks i ugnen gör du grönsakscouscous.

Skär morötter i tändsticksstora stavar, finhacka gul lök, purjo och röd paprika. Fräs i olja eller smör tills löken blir genomskinlig. Ha i majs och ärter. Häll på vattnet till couscousen, låt koka upp tillsammans med en tärning grönsaksbuljong. Blanda ner couscousgrynen och låt dem svälla.

Servera med sallad och en sås.

- - -

Äppelsoppa gör du såhär:

Skär äpplen i grova bitar och lägg dem på bakplåtspapper på en plåt. Släng in i ugnen på 175 grader tills de blir mjuka. Mixa i matberedare tillsammans med lite vatten. Passera genom nätsil. Häll i mer vatten tills det blir soppig konsistens. Eventuellt en gnutta socker. Och red av med potatismjöl så det blir en slät och fin soppa av det hela. Servera!

- - -

Det var dagens det. Imorgon vankas det lasagne.

Nu har jag huvudvärk och så är det med så.

Tackhej.

- - -
PS, idag hittade jag en fin kopp!

tack

ja tack du mary uhwana för din fina kommentar. dock vet jag inte hur den skall tolkas. men där fick jag ju lite att tänka på iallafall. typ. kan jag behöva.

för övrigt är jag apa-trött (som luggen skulle sagt) och somnade i soffan på lunchrasten.
har rännt runt med pärlan och apan idag efter jobbet. det var kul. hittade ingen fin kopp iallafall.

lagade ruggigt äcklig mat på jobbet men jag och J åt palsternackssoppa på chutney till kvällsmat. jag avgudar deras bröd. ge mej receptet någon innan jag blir våldsam. schyssta brön...

jag har fått dille på apelsinsmak. typ apelsinjuice, apelsinsaft, apelsin.... apelsin. kanske skulle äta en apelsin? nä, lite kamomillte blir bra.

nu är klockan tie över nie. dags att sova om en strax. tomorrow är en annan dag.

snark

nu är klockan halv tio. dags att gå och sova. är hur trött som helst trots att jag sov middag.

igår blev det sent. var och träffade kattis. och sen blev det sent. ja. det är så det är att leva.

pratade en kortis med jaqee igår. var kul att höra av henne men sen bröts samtalet och jag kunde inte ringa upp igen. fattade aldrig om hon var hemma i götet nu eller om hon var kvar i uganda. virrigt.

just nu är jag trött som ett ägg. kommer inte ihåg vad jag planerat att laga för mat imorgon på jobbet och det irriterar mig omåttligt mycket. nåja, det ordnar sig alltid. allt ordnar sig alltid. är ganska skönt att känna så.


utsikt

utsikt

Utsikt från mitt fönster idag.
Fortfarande sjuk.
Intressant.


rethosta

rethosta. förkylningen har gått in i ännu ett stadie. tur att min duktiga J har fixat trådlöst nätverk så att jag kan ligga i sängen och slösurfa. annars hade jag nog blivit galen. galnare.

igår funderade jag på det här med människor. det finns så många som inte vågar vara sig själva. som inte vågar stå för att de är den person som de är. människor som gömmer sig bakom en stil, ett färdigt koncept, som identifierar sig med en mall. "jag är hip hopare" säger någon, "jag är svartrockare" säger en annan, "jag lyssnar på reggae" säger tredje. och man kan se deras person i alla de andra hiphoparna, svartrockarna och reggaefantasterna.... för de är inte riktiga personligheter, de är tomma skal som man fyllt med en färdigblandad smet. sånt tycker jag är lite otäckt. ännu mer otäckt är det med de människor som inte riktigt vet vad de ska välja av alla de här färdiga stilarna, ena dagen är de hiphopare med baggy jeans, stora t-shirts och gympadojor, dagen efter är de lite mer poppiga med smala jeans, converse, kajal och trashiga linnen, eller som den tredje dagen när det är flumhippiereggaestilen som gäller, kjolar och sandaler med turban och stora örhängen, eller varför inte en dag med glamourstil? kanske en chic liten klänning med pärlhalsband runt halsen, glittrig ögonskugga och en driva pärlor i vardera öra?

som sagt. jag förstår mig inte på sånt där. jag antar att jag också har en viss stil, men jag skulle  vilja påstå att jag inte har köpt ett helt koncept, inte ens ett halvt... jag blandar klädstilar hur som helst, använder de kläder som känns bra för dagen helt enkelt. visst, jag har försökt gå in för en stil vissa dagar men det slutar oftast med att jag byter om innan jag går hemifrån erftersom jag tycker att jag ser löjlig ut. hur känner alla de som kan ha olika stilar varje dag? är det inte en aning schizofrent? att ena dagen vara hiphopare och dagen efter poppare?

men iallafall. människor som inte vågar stå för sig själva. människor som inte vågar jobba med sig själva. det tycker jag är lite otäckt. istället för att jobba med att hitta sig själv köper man sig ett koncept för dagen. det är märkligt men händer tyvärr alltför ofta.

jag kommer ofta tillbaka till ett faktum som nådde mig för många år sen, "att vara arg är att vara rädd".
för visst är det så? om man är arg på något så är det något man är rädd för. ofta kanske man behöver tänka i flera steg men man kommer alltid fram till rädslan. att våga erkänna rädslan är att erkänna sina sanna känslor och inte bara gömma alltihopa bakom en massa ilska och hat. då kan allt bli så mycket enklare! istället för att ge sig in i nån löjlig strid som man kanske ändå inte vill vinna, då är det bara att gå till botten med vad man är rädd för och våga möta rädslan. ett exempel...:
lisa får höra att kajsa är sur på henne, att kajsa snackat skit om att lisa snott hennes kompis maud. då finns det två alternativ, eller kanske tre...

1) lisa går till kajsa och säger "vafan har´u sagt?!" och sen är bråket i full gång

2) lisa börjar sprida ut ett rykte om att kajsa är falsk och dålig 

3) lisa funderar på vad kajsa kan ha fått det där ifrån, vad kan kajsa vara rädd för i den här situationen? kan det vara så att kajsa är rädd att lisa inte ska vilja vara med henne mer eftersom hon har blivit så bra kompis med maud? lisa får kväva sin första impuls som är att bli arg på kajsa för hon inser att enda orsaken till att hon skulle bli arg på kajsa är att hon är rädd att kajsa är så arg på henne att hon kanske inte vill prata mer med lisa. sen går lisa till kajsa och pratar lugnt om vad som har hänt och de löser det hela genom ett vanligt samtal.

typ så. men vad jag inte förstår är att människor inte kan lära sig att hantera konflikter på ett vuxet sätt. att inte vilja/våga lösa konflikter för att man inte har mod att stå för sina åsikter, det är väl så barnsligt det kan bli och ändå möts man av det varje dag. störtlöjligt. eller nej, inte löjligt, bara väldigt väldigt sorgligt...

nog om detta. jag funderar på att åka till trollbäcken och köpa näsdukar och toapapper. oerhört glamoröst.

- - - -
kl 14:44

gick ner till tvättstugan och kollade men det var upptaget, ingen som tvättade iofs men det stod namn uppskrivna på EM/kväll så jag antar att de tänker sätta igång snart.
Kolis ränner omkring här utanför, han verkar sur eller nåt, tjattrar upprört över ingenting. misstänker att han tycker att det är dålig stil av J att jobba eftersom det innebär att Kolis inte får nåt sällskap.
själv sitter jag där jag sitter, hade helt klart klättrat på väggarna om det inte var för att det verkar så fruktansvärt jobbigt, för att inte tala om hur onödigt det verkar. slöseri med energi. har aldrig varit min grej.

ringde till kattis men hon var också sjuk. vi satt och tyckte synd om varann en stund men sen hade vi inget att säga mer än att vi kanske skulle orka ses nåt imorgon och prata om livet och sånt. jaha. det var det det. och överallt ligger det pärlor-pärlor-pärlor-pärlor som skriker efter uppmärksamhet. sa till J att han kunde ge mej en städning i födelsedagspresent. det behövs röjas rejält i min hörna. papper, pärlor, pysselgrejor och allmänt snafs ligger precis överallt. huga.

nejsomsagtvar... joråsåatte... man kanske skulle pallra sej till trollbäcken för att inhandla toapapper... skulle kunna ta med pulkan och köpa en hel bal... men vasjutton... kanske ska bädda ner mej istället...

kontakter

borde försöka bli bättre på att hålla kontakten med mina vänner. har så många som jag verkligen borde höra av mej till lite oftare, men det blir liksom inte av.

är fortfarande sjuk. börjar tröttna på allvar nu. men snoret håller i sig och febern likaså. tog mig till haninge centrum och gick på apoteket. verkligen spännande. satt och svettades floder på bussen. mysigt. trevligt. handlade mat också. ett litet lager så jag klarar mej. vet inte när jag kommer till civilisationen nästa gång. har handlat polenta, kan bli god gröt, har handlat ris och potatis och andra nyttiga saker som till exempel clementiner. har blivit clementinberoende.

nu är jag skittrött. borde kanske sova en stund. men det är ju så tråkigt!!! borde tvätta också. kanske skulle göra det istället. borde borde borde borde. äh.

Ruttet

Att vara superförkyld är sådär. Snorar och hostar och känner ingen lukt eller smak förutom grundsmakerna. Som att chokladen är söt och att maten är salt. Hatar att inte kunna njuta av smaken på mat. Då är det ingen idé att äta. Idag har jag ändå ätit 1) frukost 2) rester till lunch (sån där jakob med ris) 3) flingor och mjölk 4) tomatsoppa och mackor med grönsaker och ost 5) daim och kexchoklad 6) glass (tofuline vanilj) 7) två clementiner och så har jag druckit ca 6 stora glas med varm saft och te med honung i. Nu är jag trött på att vara sjuk. Om jag hade ett vanligt jobb som kontorsråtta skulle jag inte tvekat att åka till jobbet imorrn. Men nä, då ska man ha ett jobb där man måste vara pigg och fräsch (det är faktiskt inte så fräscht att stå och snora och hosta när man lagar mat till åtti pers...) Fast jag klagar inte, jag älskar det där jobbet. Det gör jag faktiskt. Och jag som knappt trodde att man kunde kliva upp klockan sex på morgonen FRIVILLIGT och sen åka till ett jobb som man tycker är ROLIGT. Men men, än är inte undrens tid förbi. Nu ska jag dricka det sjunde glaset te för dagen. Sen är det dags att sova.

För övrigt har jag inte sett till kolis idag men herr nötskrika har suttit här och pickat i sig frön och grejer.

Gonatt gott folk. Gå och lägg er. Dagen är slut. Tack å hej.

Kolis

Vi har fått en ny liten vän. En koltrast-vän. Han är väldigt orädd. Och väldigt fin.

hits