stureplan

trion
trion, 051126

Efter min skogstur sov jag middag. Sen åkte jag hem till Kattis i Sumpan och träffade henne och Anna Sö. Vi åt tacos och smuttade rödtjut och sen åkte vi till Stureplan. Fantastiskt. Jag som lovat mig själv att aldrig mer sätta min fot på Sturecompagniet hamnade just där... men vi hade roligt trots allt, struntade i brats och annat löst pack, dansade disco och sprang uppochner i de där trapporna.

Idag är en lugn dag. Eller har varit, nu är det ju faktiskt kväll. Jag och J bara tar det lugnt, har ätit spagetti och köttfärssås. Nu är det dags att sova.


Vinter

Vinter
Vid Långsjön, idag 051126.

Så kommer vintern. Så försvinner höstens råa mörker i ett mjukt täcke av vitt dun. Och jag går ensam i skogen, plockar lingonris, blåbärsris, lummer, sånt man ska ha när det är advent. Imorgon är det första advent. Känns som att det gick fort men ändå har hösten varit så lång i år. Ovanligt lång? Eller är det bara jag som känner av dagarna som går, så mycket mer än förut?


Freitag, jawohl!

Började dagen med att försova mig. Vaknade tio minuter innan jag skulle vara på jobbet. Finemang, verkligen, med tanke på att det var andra dagen på ett vik också. Super. Fabulouse. Underbart.
Kom dit tjugo minuter för sent. En ganska kort stund med tanke på att på den halvtimmen hann jag äta frukost, borsta tänderna, språngmarscha till en buss som jag fick vänta på i tio minuter och sen raskt promenera till jobbet. Lagade lunch till 60 barn och ett lagom antal vuxna. Lätt som en fiskpanett, med ris och filsås. Sen in till femmorna och glada, ledsna, arga och roliga barn. Trivs! Hoppas det blir fler gånger! Och tack till hästarnas matte som tipsat dagiset om min arbetskraft!

Sen in till stan. Träffade Kattis vid Kungsträdgården, gick och smakade på mumsiga ostar i Görans ostbod. Måste gå dit och shoppa ost någon dag, äkta getmese är livet! Han fick sina färdigavklippta fingervantar, fållade av mig.

Efter att vi trånat efter ost gick vi vidare till Nybrogatan och inmundigade en särdeles utsökt tjingtjongbuffé. Sushi, mongolisk barbecue och friterade bananer med glass. Särskilt stort cred till servitrisen som var helt underbart barsk! Härligt! Uppfriskande! Fenomenalt!

Som om denna matfrossa inte skulle räcka gick vi till Baresso och fikade efteråt. En kaffe och två praliner. Det blev mycket tid att prata. Prata är fint. Roligt att prata med K, hon är klok och lagom störd. Det är perfa.
Sen åkte vi hem. K hem till Sumpan och jag hem till Hanpan.

Legat i sängen sen jag kom hem. Surfat lite lagom slött, glott lite lagom slött på teve, gjort precis ingen nytta alls. Det är så fredagskvällar ska vara. Imorgon är det lördag. Då ska jag träffa K igen, och Anna Sö. Kul! Anna Sö ska ta sig till Stockholm efter fotbollsmatch och sen blir det ut och dansa disco och rulla PapaDee-hatt! (Lycka till på matchen.)

Nu är jag trött men övertrött. Imorgon kommer J hem. Det blir också fint. Är tomt och tråkigt här hemma utan honom. Nu är han i Borås och spelar fint (får man förmoda).

Nu är det dags att sova. Ska äta en smörgås och sen sova. Sova är bra. Särskilt om man är trött. Jag är trött. Godnatt.


Torsdag 24 november

dancing dingo
På Dancing Dingo, Six Figure Transatlantic spelade musik rakt in i hjärtat och den som såg efter noga kunde se spåren efter tonerna i mina ögonvrår....

- - - -

Så har jag jobbat idag. Kändes lite ovant, för att uttrycka det milt... Men så roligt! Roligare än jag mindes det! Får så mycket tillbaka om man bara ger litegrann...

Annars är dagen grå. Morgonen var grå, dagen var grå och kvällen var grå. Nu regnar det på taket och jag ligger precis under himlen. J är ute och far igen, och även om jag är så glad för hans skull, längtar jag till våren, till vår vår. Idag är det en månad kvar till julafton, jag längtar. Längtar efter julen. Längtar efter familjerna, längtar efter julmat och julgran och allt som är julen. Gemenskap.

Borde skriva en ny dikt till finalen den tionde men känner ingen inspiration. Hur ska man hitta inspiration? Den där eviga förbannade frågan. Varför ska man skriva egentligen? Varför ska man dela med sig av det man skriver, egentligen? Egoism, uppmärksamhet som häller sirap på egot. Löjligt.

Nu ska jag ta mitt trötta och sura jag och sova. Imorgon är det en ny dag. En ny dag med barn att ta hand om, trösta och förmana, en ny dag med avklippta fingervantar från Kappahl och kanske en bästaste bästis.

Godnatt.


Jaqee & the Gothenburg Allstars Backing Band

Jaqee

Tack fina ni för den bästa spelningen jag hört er göra!
Lipade som en unge, berörd på det sättet man blir när musik känns äkta.

Jaqee, hur går det med halsbandstipset...? Hehe.... 

 (Och vem står för bandnamnet, EGENTLIGEN?)


Bästisar!

Bästisar!

På fest i Uppsala med gamla gänget!

fallfrukt

och alla de fallfrukter
de som föll från dina läppar
samlade jag
lade i prydliga rader
framför dina tysta fötter
de skall ligga där tills
den dag du orkar
ta dem alla i din mun
igen

solkurvor

solkurvor
i mina tankar
följ hjärnvägens blanka bana in i
väntande framtid
låt trädens tysta stammar
leda dig rätt

tiden

tiden
den som rann från dina
kupade händer
målade ljuset på ett annat sätt än sen

när morgonen lekte med skuggan av
natten
och dina andetag silade månskenets
sista tunna strålar

en tanke genom tysta fönster och
den väntande doften av
morgon

bakom

genom ljudet av
andetagen
de som hördes mellan dina cellväggar
och mina
anade vi kanske att livet fanns
bakom där

pms

grymt charmigt. pms alltså. verkligen. rart. mysigt.

idag är jag sur, trött, har ont i magen och är allmänt vidrig. passar lagom att vara ensam hemma då. ligga och dra sig i sängen halva dan, äta en trave vitt rostat bröd med honung och smör på, ligga ännu längre i sängen, läsa ut en bok på 380 sidor, äta en jätteportion pasta med grönsaker och dricka en halv folköl till middag, fortsätta sura, böla lite för att det är så ofantligt synd om en, och så vidare.

livet är fantastiskt.

och det är underbart att vara kvinna.

amen.

luggens mat

potatisgratäng, gjord i stekpanna.
luggens rödvinskokta aubergineskivor.
sallad.
ett glas rött.
katten och berget som middagssällskap.
vad mer kan man begära en vanlig fredagskväll?
och så ska jag få träffa jaqee, lisa mfl också.
det ska bli fint.

fast jag saknar j. väldigt mycket. han är i norge nu och det känns längre bort än nånsin. det känns inte ens nära att prata i telefon. det är så många mil och arton timmars bilresa mellan oss. det är fjäll, dalar och mil på mil av slingrande bergsvägar mellan oss. jag är glad att han har ett jobb han tycker är roligt. men att vara ensam hemma i skogen är verkligen långtråkigt i längden. tur då att jag har fina vänner!

igår var jag och mimmi hos majja. vi drack lite vin och åt nybakat bröd jag gjort i mina nyfyndade limpformar. sen tittade vi på efterlyst och sen vågade inte jag och mimmi åka hem utan sov hos majja. dom är så roliga! fina människor.


och just ja,

grattis martin till körkortet!

handikapp

det är handikappande att inte ha tillgång till internet när man vant sig vid det. kan inte göra bankgrejer och kolla mail och såna saker som man inte hade behövt om man nu inte en gång börjat med det.

idag har jag köpt en spegel. en ganska liten och väldigt fin spegel i träram. den ska jag ha nånstans. alla flickor behöver minst en bra spegel. det är lagen.

för övrigt har jag köpt en ny jacka. den är väldigt fin. beige canvas med vinröd innerjacka.

har börjat pyssla armband. har blivit lite besatt av det. men bra besatthet är bra besatthet.
just så.

poesi poesa

Trots det enormt fåniga namnet poetry gangbang kan jag inte låta bli att gilla idén. Ja, idén om ett friare poetry slam... även om jag kanske är lite partisk just nu. Vann en av uttagningarna till finalen 10 december, igårkväll. Roligt att stå på scenen, roligt att träffa en massa fina vänner, Kattis och Jeppe, Mimmi, Majja, Apan, Alex och Sot-Johan. Och J fick höra mej läsa för första gången. Det kändes bra.

Annars sitter jag mest ute i skogen och lyssnar till tystnaden och hemglassbilen. Hur ofta kan man köra hemglassbilen på ett sånt litet område? Eller är det jag som hallucinerar?
Var med fina Jaqee och hennes roliga musikanter i helgen, kul med ett nytt band att trängas med i trång buss. I fredags lilla folkets hus i Söråker och i lördags något större Dieselverkstaden i Nacka, Ladyfest. Var på efterfest på Street och dansade mig glad till härlig ska.

Är fortfarande förkyld och trött men det känns som att jag är på väg att komma igen nu!

Har ännu inte fått internet eller telefon hemma men det skulle komma igång nästa vecka tror jag. Tills dess har jag mobiltelefonen som livlina till omvärlden.


hits