gifterier

så fick torun och martin varandra till slut. det vackraste bröllopet någonsin i den vackraste trädgården i det vackraste av tält och bland de vackraste av människor. jag är trött nu men ändå rätt nöjd över att vara hemma igen. mat-fixet gick bra. väldigt bra. alla blev mer än mätta. alla beundrade hönorna och tuppen torsten. de är ju så fina att man inte kan annat än att beundra dem! så enormt stora och fina med sina pälsiga snöskorsfötter!

ikväll har jag och J och ivan varit här hemma. dom har tittat på fotboll och jag som hatar fotboll (ja, jag vet att hata är ett starkt ord...) har grillat hamburgare, lagat potatisar i ugnen och fixat cole slaw. fotbollsmat.
har varit ut med mina sallatsodlingar och kryddodlingar till växthuset och även planterat ut tobaksplantorna i där. sen har vi suttit på berget och tittat på solnedgången och filosoferat i största allmänhet. nu är det kväll och vi ska snart sova. gör det ni också. god natt. vi ses!

stå upp

stå upp för dina åsikter, vem säger att de är mindre värda än andras? våga säga emot, våga säga vad du tycker, ingen kommer se ner på dej för det, tvärtom, att våga stå upp för sig och sina åsikter inger respekt.

jag lever med filosofin att  tystnad är att hålla med. säger man inte till om att man tycker att något är fel så har man heller inte rätt att prata illa om det med andra.

även om jag tycker att detta är en självklarhet är det inte så för alla andra. men jag vägrar bry mig om sura blickar och buttra miner så länge ingen säger till mej personligen att jag gör något de inte tycker om.

observera att det här med att säga ifrån och inte bry sig om vad andra tycker INTE innebär att man ska köra över folk hur som helst. det är inte det jag menar. för att generalisera, jag tycker att folk i allmänhet har svårt för att säga vad de tycker och känner. det kan irritera mej enormt men lämnar oftast bara någon slags besvikelsekänsla i mig. tycker att människor i vuxen ålder borde lärt sig att stå upp för sig själva. att människor borde lärt sig att ärlighet, vanlig enkel ödmjuk ärlighet, alltid varar längst. det är något att bygga på. det ger människor förståelse och respekt för varandra.

hur ska jag kunna lita på en människa som jag vet inte säger vad den tycker? hur ska man kunna lita på en människa som inte vågar stå upp utan tar sig fram krypandes i sidled?


det här är en parantes. (  _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ )

fyll den med vad du vill.

dina åsikter räknas.

och du.


kimchi

tistelvind har börjat sälja kimchi på burk. äntligen nån som har fattat nåt! den är hyfsad, lite svenskt mesig kanske. har ätit den till pastasallad med chorizo i idag. passade perfekt.

det är verkligen sommar nu! barnen badar i poolen och fröknarna badar i svett... precis som det ska vara.

nu har jag precis tillverkat pärlgrejer som jag hängt upp i lönnen. det blev fint. ska bli roligt att se hur det blir när solen skiner.

nu ska jag nog gå och sova. försov mej imorse, tog bilen till jobbet för att jag hade så bråttom, körde fel, kom fram sent, hittade ingen parkering, hittade parkering-kortläsaren funkade inte i automaten så jag fick springa till konsum och växla, sprang till parken där de andra redan var. fantastiskt. nätack. imorgon ska här åkas kommunalt. NEJ nu kom jag på att mitt busskort gick ut idag. skit också.

ibland är det fantastiskt att leva.

systrarna lövgren!

systrarna lövgren!

systrarna lövgren på Idas sjukgymnastexamen!

Långhelg. Jag är uttråkad till max. Ska till och med bli skönt att få jobba imorgon. Har ägnat helgen åt att träffa J ordentligt. Vi var hemma hos Torun och Martin i lördags, käkade middag och hängde i största allmänhet. I söndags och igår har jag pysslat i trädgården. Idag har jag sått kryddörter och sallat.
Nu ska vi ut och slentrianåka lite med Leffe.
Baj.

hits