klockan sent

rövarns vad klockan blir sen ibland... fast jag har i och för sig hunnit med en MASSA viktiga saker.
handla viktiga detaljer till min utstyrsel på fredag då kära syster tar sin sjukgymnast-examen och tar de första stapplande stegen ut i arbetslivet och in i arbetslösheten. världen är grym men syster Ida är grymmare... hä!

jag är skitsnygg i min pop-prinsessklänning och med mina matchande snörsandaler med bastsula och decimeterklackar... och när jag kom hem provade jag klänningen med den nya bh:n och jag TROR inte att nån ska tänka på att jag ser missbildad ut i bystpartiet...

har varit på coop forum och handlat fyra säckar jord och en säck kogödsel. har planterat ut det mesta i växthuset. nu är det propparns fullt där. köpte två pelargoner också, 19 kronor stycket. billigt. fina och knubbiga pelargoner, så säger nämligen mamma att plantor ska se ut och då tror jag på det eftersom man ska tro på det ens mamma säger.

idag bakade jag syltkakor och chokladsnittar på jobbet eftersom vi hade föräldrafika på eftermiddagen. jag måste erkänna att det blev två sorters mycket lyckade kakor.

en annan bra sak är att det blir en Island Vibration i år också, fast bara en dag men ändå, det blir fint... familjefest liksom.

nu ska jag sova för nu är klockan halv tolv. men imorgon har jag sovmorgon. till halv åtta. wow. liksom.

jamenvihörsellernåt. gonatt.

kollo på stenskär

istället för att åka på kollo valde jag att helt enkelt åka på ett lite närmare kollo, nämligen hem till torun. har varit här och tagit det lugnt. martin och johan är ju i dansklandet på turné så det passade fint att gräsänkla sej lite med torun. vi går på hundpromenader i fina sörmlandsnaturen och har det bara fina fisken! nu har jag varit ute med nelly och plockat blombukett och fotograferat fina sländor, fjärilar och snäckor medan torun är och boxar sig svettig på en garageuppfart. det kan hon ha det lilla livet!
nä nu ska jag gå på dass, sen ska jag nog sova lite middag!

gratulerar på mors dag kära mor!

i ord

- Troligtvis, svarade hon.
- Vadå troligtvis, vad menar du med det? (Hans ögon som två öde fönsterglas.)
- Jag menar bara det, troligtvis,
hon försökte hitta något slags ljus i de där tomma fönstren, utan resultat.
- Varför är du så otydlig? Säg vad du menar istället. (Hans röst som vinden i oktober. Fortfarande öde fönsterögon. )
- Du vet ju vad jag menar, varför håller du på och kräver saker av mig? Varför vill du att jag ska ändra på det som är jag? Ska jag bara sluta existera för att du önskar det? För att du önskar ersätta mig med någon annan, kanske någon mer formbar? Du vill radera mig, du vill ersätta mig med någon annan, någon som inte är jag och inte är den du vill ersätta mig med eftersom den du vill ersätta mig med är någon som du skall kunna förändra och på så sätt inte heller är någon du önskar. (Vem bodde bakom de där fönstren, innan huset övergavs?)
- Nu pratar du så där konstigt igen, kan du inte bara lägga av med det där snacket, vem tror du att du är egentligen? (Han lät arg nu.)
- Konstigt och konstigt, det som är konstigt är väl snarare att du inte förstår vad jag menar eftersom du är den som förstår allt. (Även om hans kropp, hans hus, bestod av oktober började en försommarvärme att sprida sig inom henne, den började någonstans i trakterna kring hennes navel och fortplantade sig likt vibrationer uppåt-utåt. )
- Du, jag förstår att du har något slags problem, jag vet inte vad det är men jag vet att du borde söka hjälp. Du är ju helt rubbad och jag fattar faktiskt inte varför jag blev intresserad av dig från första början! (Han lät fortfarande arg och när hon granskade honom såg hon hur han knöt knytnävarna, hur de öppnade sig och slöt sig likt musslor. I hennes kropp hade sommarvärmen stigit, ända upp till huvudet hade den stigit och hon kände hur kinderna blossade. Det fick henne att tänka på solkräm. )
- Ja du lär ju inte behöva någon solskyddsfaktor iallafall, inte sådär i mitten av oktober, sa hon och orden bubblade liksom ur henne, de liknade på något sätt ett lågt skratt.
- Du är sjuk, fnös han. (När man kokar musslor skall man slänga de som inte öppnar sig eftersom de är självdöda. Om man äter självdöda musslor blir man magsjuk. Hon undrade om han visste det, om han skulle slänga sina händer eftersom de nu var hårt slutna kring ingenting.)
- Släng dom, du kan bli sjuk annars, sa hon, fortfarande med blicken på hans händer.
- Va? (Eller kanske skulle han gömma dom i vantar, det var tydligt att det var en kall höst i år.)
- Händerna, eller sätt på vantar, hon granskade honom uppifrån och ner och lät till slut blicken vandra över hans isade fönster. )
- Det är maj, jag har inte använt vantar sen slutet av mars, sa han. (En lätt jordbävning ruskade om huset och för en kort sekund lyste det till i de obebodda fönstren, som att någon kom hem, tände lampan, men sedan ångrade sig, släckte och gick ut igen. )
Hon betraktade honom. Kände hur intresset började svalna på allvar. Det här var som att följa en dålig teveserie i alltför många avsnitt i hopp om att det faktiskt skulle bli bättre. När man sen bestämt sig för att sluta titta känner man sig så totalt grundlurad och dum, men ändå nöjd på nåt sätt, som att man överlistat resterande avsnitt.
- Du, jag slutar titta nu. Det här är nog den sämsta serie jag sett på länge. Det blir liksom inte bättre och det tar tid som jag kan ägna åt andra saker, viktigare saker. Men titta vidare du om det roar dig,
hon kostade på sig ett leende och fann att det framkallade ännu en liten jordbävning vilket gladde henne. Belåtet såg hon ljuset tändas och släckas i fönstren. Sedan vände hon sig om och gick. Våren, tog hon med sig.


"4H e nånting för dej dej dej dej..."

vissa saker försvinner liksom aldrig ur ens liv hur lång tid det en går. 4H verkar vara en av de där sakerna i mitt liv som aldrig kommer att försvinna. misstänker att det är den där eldsjälen som ställer till det. men jag trivs med det. Nu är nog det mesta packat och planerat. det som inte är nedpackat får jag helt enkelt klara mej utan och det som inte är planerat är inte värt att komma ihåg. nu åker jag till uppsala. om en timme. ska bli så roligt att träffa alla mina gamla "barn" och se hur stora de har blivit! måste komma ihåg och nypa dem i kinden och gasta "nämen vad stooor du har bliiivit!" brukar var omåttligt impopulärt. jag gillar att reta gallfefber på människor.

jag och J stängde av mobiltelefonerna i tre timmar och tog en tur med leffe ut till tyresö brevik och åt på nåt litet hak med havsutsikt. det var fint. en tretimmarssemester helt enkelt.

nu ska jag säga hejdå till gudö och J och sen ska jag åka med leffe hem till bertan bildoktor!

vi ses!

ps. http://www.uppsala4h.c.se/bolsta

de e mycke nu

en hel dag med planering och förberedelser. jag är trött som ett litet djur. åker nog till uppsala på fredag istället så har jag en dag till här hemma att skriva och förbereda i lugn och ro.

för övrigt kanske det blir synsholmen igen om två veckor. men då bara för att ta det lugnt och njuta av den vackra naturen och umgås på ett normalt sätt med ett fåtal fina människor. kanske kapar lite sly också men ingen press.

hela jag är uppstyrd just nu men efter helgens rally kan jag slappna av. litegrann iallafall.

nu ska jag nog äta nåt och sen är det sovdags.

kollo

en helg på synsholmen. försommarsol och roliga människor. galnaste bilresan ner i volvo leffe. leffe var väldigt duktig även om vi som åkte (jag, miriam, mikaela, jonas och thomas) kanske inte var så bra på att hitta... helt plötsligt utbrister thomas: "men, här är ju vättern!" det var bara att åka tillbaka. jaja, vi fick iallafall se vättern... båten till kollo gick från mons camping klockan halv nio. vi kom fram vid halv elva... men vi hade så roligt under bilfärden så det gjorde inte så mycket, tror inte att nån av oss hade velat vara utan de där extra två timmarna. vi satt och sjöng egenhändigt komponerade sånger på låtsas-kinesiska, låtsas-arabiska och låtsas-afrikanska... hittade på en låtsas-afrikansk sång i olika stämmor, ackompanjerade av get-bräkande... och så berättade vi dåliga historier...

på lördagen blev jag sjuk. dunderförkyld. feber. typiskt dåligt. några alvedon gjorde att jag iallafall orkade laga mat till alla ledarna, 21 st. köttfärssås och spagetti, grillat kött och klyftpotatis med filsås och cole slaw.. på söndagen lagade jag thaigryta och sen byggde jag lite finare res-kost-mackor. det var de duktiga ledarna värda efter en hel helgs hårt arbete!

igår måndag och idag tisdag var jag också sjuk. har iallafall orkat göra klart förberedelserna inför kommande helg då vi har lägerledarkurs för 4H.

nu ska jag sova. gör det du också.


Välkommen Leffe!

Så var man bilägare. Bo hus på landet och ha volvo 240, hur ska det här sluta?
Jag och J tog en premiärtur till Tyresö centrum och firade med att äta middag på pizzerian. Det är grejer det! Leffe står tryggt på sin nya parkeringsplats bredvid vedbastun och hönshuset. Hoppas att han ska trivas!

Tack Magnus för hjälpen!

hits