med halsen ur led

med halsen ur led
Frågan är om inte Edgar är en uggla egentligen... hur många varv kan en hund snurra på huvudet innan halsen går ur led?

på en stubbe

på en stubbe
Hemma i skogen, idag 19/11

Regn

"Nähädutack", sa Edgar när husse ville ta med honom på morgonpromenad.
"Komigennu Edgar", sa husse, "det är ju bara lite regn."
"Men mina tassar blir blöta och det regnar på min nos och jag ser så nördig ut i den här regnrocken och det är ändå inga andra hundar ute i det här vädret och det är kallt och jag vill gå tillbaka in och sova i sängen hos matte," kinkade Edgar.
"Men Edgar du är ju skitnödig," försökte husse.
"Nä men det har gått tillbaka in i kroppen," försäkrade Edgar, "så nu går vi tillbaka in vi också, ok?"

Jaha. Så var det med det. Sen sov Edgar och matte vidare under de varma mjuka täckena...


Istället för köttbullar

Istället för köttbullar
"Sitt vackert"

Lotta med barn

Lotta med barn
Så bra att fågelbadet kom till användning...

Edgar i täcke

Edgar i täcke
Agent Edgar på nya spaningsuppdrag...

Nu somnar vi ett slag

November. Julen har för längesedan börjat där ute i butikerna. Här hemma ligger endast löven i drivor, snö som stannar kvar låter vänta på sig. Det är sådär novembertyst ute, sådär så att tystnaden inte är tyst på riktigt, torra löv prasslar i blåsten och den råkalla kylan hörs genom märg och ben ända in i det innersta. Vi härdar ut. Vi härdar ut genom iskallt regn, på blötsmutsiga vägar, i mörker och dagar utan ljus. Vi härdar ut i jobbet, en del av oss, en del som jag, kämpar mot gummistövlarnas och galonklädernas förbannelse, kämpar med att hålla humöret upp på fler än sig själva, på barnen i deras otympliga vinteroveraller med galonisar utanpå, och med tjocka vantar som gör händerna obrukbara. Vi kämpar mot snoriga näsor, frusna tår och fingrar, och mot vintertrötthet. En del dagar önskar vi nog alla att de skulle ta slut redan innan de började, men oftast håller vi humöret uppe. Vi kramar de ledsna och frusna "vi ska snart gå in, och då ska vi äta", vi förmanar vid bråk och bus "nej, man får inte slå sina kamrater med spaden" och vi fyller våra hjärtan med kärlek. Och vi försöker, och vi gör så gott vi kan.

Trots att november försöker ta mig i sitt grepp, trots att mörker och kyla önskar få mig att misströsta, så vet jag, och vetskapen fyller mig med lugn och lycka ändå. För jag är lycklig. Jag är lycklig över att bo här i Gudö, jag är lycklig över Johan, över Edgar, över mina vänner och min familj, och jag är lycklig med mitt liv. Det är finare än fint, och det finaste är, jag trodde att jag bara skulle få drömma om att ha allt det här i mitt liv...

hits