Blåbärspaj

150 g smör (alt laktosfritt eller mjölkfritt)
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk salt
0,5 tsk bakpulver

ca 5 dl bär
1 msk strösocker
1-2 tsk potatismjöl

1 dl siktat florsocker till garnering

Smält matfettet och låt svalna.

Blanda torrvarorna till degen. Blanda sedan med det avsvalnade fettet. (Blir en kladdig deg.)

Tryck ut degen i en pajform. (Behövs ej smörjas.)

Fördela bären på degen.

Blanda strösocker och potatismjöl och strö över bären. Om bären är blöta kan man öka mängden potatismjöl.)

Grädda i 225 graders värme i 10-15 min.

Pudra över florsocker när pajen svalnat.

Servera gärna med vispgrädde/glass/vaniljsås.
Eller varför inte kesella eller turkisk yoghurt blandat med lite vaniljsocker?


(Receptet är hämtat ur boken Varmkök och kallkök av Göran Johannesson, Liber 1996.)


Kommentarer:
Postat av: Epicflupe

Bananpannkaka ska det va´!

Postat av: urban12

smaskens

2010-01-12 @ 14:53:40

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits